Dansleiding Dagro

  Sjoukje Meijer

  Dansleidster kinderen 4-7 jaar en kinderen 7-11 jaar

  Ik ben als vierjarige begonnen met klassiek ballet en ben daarna nooit meer gestopt met dansen. Na 14 jaar klassieke en moderne dans kwam ik bij de Russisch-Oekraïense dansgroep Kalinka in Rotterdam. Ik heb ongeveer 10 jaar in die dansgroep meegedaan. Zo’n 6 jaar geleden ben ik verhuisd van Utrecht naar Hengelo en ik ben meteen op zoek gegaan naar een nieuwe dansgroep. Ik kwam uit bij de demonstratiegroep van DAGRO en heb daar met veel plezier gedanst. In augustus 2015 ben ik begonnen met lessen aan de kleuters.

    Emma Veldhuis

    Dansleidster tienergroep

    Als 7-jarig meisje ben ik begonnen met volksdansen bij Dagro en ik heb er sindsdien altijd met veel plezier gedanst. Ik heb in alle groepen tot en met de demogroep mogen dansen en eind 2021 ben ik ook begonnen met lesgeven aan de tienergroep. Bovendien doe ik naast volksdansen ook aan stijldansen, wat ik minstens net zo leuk vind. Momenteel studeer ik aan Saxion Hogeschool in Enschede, waar ik de lerarenopleiding (pabo) doe. Ik hoop dat ik nog lang en met veel plezier bij Dagro mag dansen!

      Yvette Boxelaar

      Ex-dansleidster tienergroep

      Ik ben als vierjarige bij Dagro gaan dansen en had me als  kind voorgenomen nooit meer te stoppen met dansen. Dat is gelukt. Nadat ik alle Dagro kinder-, tiener- en demogroep had doorlopen ben ik in het najaar 2016 begonnen met lessen aan de tieners. Elke vrijdag maken we er een feestje van. Het leuke aan volksdansen vind ik dat je met moderne en traditionele nummers werkt.

        Maria Breg

        Ex-dansleidster

        Maria Breg was de dansleidster van de tienergroep. Als klein meisje heeft Maria het volksdansen ontdekt door Dagro en heeft er altijd met veel plezier gedanst. Nu geeft ze volksdans lessen op de basisschool de Noorderkroon in Enschede en is in september 2020 gestart als dansleidster hier bij Dagro. Maria is tijdelijk gestopt als dansdocent bij Dagro omdat haar studie nu voorrang krijgt. Nu is Maria inval dansleidster.

        “Dansen verbind mensen en culturen. Er is geen taal nodig om samen te bewegen op muziek. Het is een van de oudste kunstvormen en een middel tot expressie. Tijdens het dansen mag ik even al het andere vergeten en gewoon even zijn in het moment. Ik hoop dat ik met mijn liefde voor de dans een veilige plek kan creëren voor alle dansers bij Dagro.”

        Naast dansdocent is Maria geschoold als beeldend docent en studeert zij nu aan de Docent Dans en Euritmie opleiding aan de Hogeschool in Leiden.

          Dionne Bruins

          Ex-dansleidster Dagro - invalster kinderen en tienergroep

          Ik ben als achtjarige begonnen met dansen bij Dagro. Hier was mijn streven om door te groeien naar de demogroep en dit is gelukt. Na hier een aantal jaren met plezier te hebben gedanst ben ik 2 jaar geleden verder gegaan met stijldansen. Vanaf september 2017 ben ik begonnen met les geven aan de kinderen van 7-11 jaar.

           

            Marian Kamminga

            Ex-dansleidster en oprichtster Dagro, invalster alle groepen.

            In 1992 heb ik mijn eigen kinderen in de auto gezet, een paar buurkinderen meegenomen en na wat reclame op de school van de kinderen ontstond zo de kinderdansgroep Nivon Hengelo. Eerst met één groep en al gauw elk jaar met een nieuwe leeftijdsgroep erbij. Zelf heb ik in mijn jeugd in de jaren 70 van de vorige eeuw met veel plezier bij de toenmalige demonstratiegroep van het Nivon Hengelo gedanst. Maar tussen het stoppen van die groep en de oprichting van Dagro zaten wel meer dan 20 jaar. Ik heb een opleiding voor volksdansleidster gedaan en ben zelf mijn hele leven op verschillende scholen werkzaam geweest als leerkracht. Bijzonder aan Dagro vind ik dat we nu, naast dansleiding van mijn eigen leeftijd, ook meerdere jonge volksdansleidsters hebben. De toekomst van Dagro is wat dat betreft goed verzekerd.

             Reacties gesloten.